Catalitzador híbrid de ruteni per a la metàtesi d'olefines
Borja Rodríguez, Guadalupe (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)

Títol variant: Catalizador híbrido de rutenio para la metátesis de olefinas
Data: 2011
Resum: La metátesis de olefinas se ha convertido últimamente en una de las reacciones químicas más importantes, ideal para la formación de dobles enlaces entre carbonos. Hoy en día es ampliamente utilizada en la síntesis orgánica, en la química de polímeros, de materiales y en la preparación de fármacos. Gracias a ella se ha obtenido toda una serie de nuevos complejos metal-alquilideno. La segunda generación de catalizadores de rutenio, especialmente los de Grubbs-Hoveyda, ha mejorado la reactividad, estabilidad y recuperación de estas especies en comparación con los catalizadores de Grubbs de primera generación; el ligando quelatante juega un papel clave en estas mejoras.
Resum: La metàtesi d'olefines s'ha convertit últimament en una de les reaccions químiques més importants, ideal per a la formació de dobles enllaços entre carbonis. Avui en dia és àmpliament utilitzada en la síntesi orgànica, en la química de polímers, de materials i en la preparació de fàrmacs. Gràcies a ella s'ha obtingut tota una sèrie de nous complexos metall-alquilidè. La segona generació de catalitzadors de ruteni, especialment els de Grubbs-Hoveyda, ha millorat la reactivitat, estabilitat i recuperació d'aquestes espècies en comparació amb els catalitzadors de Grubbs de primera generació; el lligand quelatant juga un paper clau en aquestes millores.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Marzo 2011, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 166.9 KB

Español
2 p, 126.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-12-13, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir