Impactes ambientals del compostatge casolà
Font i Segura, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)

Títol variant: Impactos ambientales del compostaje casero
Data: 2011
Resum: El compostatge casolà és un procés de tractament de residus orgànics, la viabilitat del qual i el seu cost reduït pel que fa a instal·lacions, el converteixen en una bona alternativa als tractaments convencionals. No obstant, no s'ha estudiat suficientment l'impacte que aquestes senzilles instal·lacions poden tenir en el mediambient, doncs, per exemple, no disposen de tractaments per a les emissions gasoses. Aquest estudi ha avaluat l'impacte dels diferents elements implicats globalment utilitzant l'Anàlisi de Cicle de Vida. Els resultats indiquen que l'element amb més impacte ambiental seria el material emprat per construir el compostador, la qual cosa es pot solucionar utilitzant plàstic reciclat.
Resum: El compostaje casero es un proceso de tratamiento de residuos orgánicos, cuya viabilidad y coste reducido en cuanto a instalaciones, lo convierten en una buena alternativa a los tratamientos convencionales. No obstante, no se ha estudiado suficientemente el impacto que estas sencillas instalaciones pueden tener en el medioambiente pues, por ejemplo, no disponen de tratamientos para las emisiones de gases. Este estudio ha evaluado el impacto de los diferentes elementos implicados globalmente utilizando el Análisis de Ciclo de Vida. Los resultados indican que el elemento con mayor impacto ambiental sería el material empleado para construir el compostador, lo que se puede solucionar utilizando plástico reciclado.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Febrer 2011, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 169.1 KB

Español
3 p, 144.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-12-13, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir