La virulència del Streptococcus suis queda al descobert
Barbé García, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)

Títol variant: La virulencia del Streptococcus suis queda al descubierto
Data: 2011
Resum: Un dels patògens bacterians amb més incidència en el sector porcí i la consegüent afectació a l'èsser humà és el Streptococcus suis, el qual ha estat ocultant als científics els mecanismes de virulència i els gens que hi participen. Investigadors de la UAB, amb col·laboració amb el GREMIP de Quebec, han aconseguit produir uns mutants de la bactèria amb una desregularització en el transport de zinc i de ferro que han mostrat una capacitat infecciosa molt atenuada. Aquesta recerca obre les portes per al desenvolupament de vacunes efectives contra aquest patogen.
Resum: Uno de los patógenos bacterianos con mayor incidencia en el sector porcino y la consiguiente afectación en el ser humano es el Streptococcus suis, que ha estado ocultando a los científicos los mecanismos de virulencia y los genes que participan. Investigadores de la UAB, en colaboración con el GREMIP de Quebec, han conseguido producir unos mutantes de la bacteria con una desregularización en el transporte de zinc y de hierro que han mostrado una capacidad infecciosa muy atenuada. Esta investigación abre las puertas para el desarrollo de vacunas efectivas contra este patógeno.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Gener 2011, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
1 p, 144.3 KB

Español
2 p, 120.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-12-15, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir