Tractaments fisioterapèutics per millorar la vida dels afectats de lesions de medul·la espinal
Murillo, Narda (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Neurociències)

Títol variant: Tratamientos fisioterapéuticos para mejorar la vida de los afectados de lesiones de médula espinal
Data: 2010
Resum: Les lesions de medul·la espinal poden causar trastorns motors del sistema nerviós, presentant contraccions musculars. Aquests síntomes constitueixen l'espasticitat i provoquen alteracions del moviment i de les funcions musculars. Les contraccions, els espasmes i els hiperreflexos musculars dificulten encara més el dia a dia dels afectats per lesions de medul·la espinal. Aquesta tesi doctoral ha estudiat els efectes dels tractaments basats en l'aplicació de vibracions als músculs i l'estimulació magnètica en zones del cervell. Els resultats d'aquests tractaments han resultat ser molt positius encara que no aconsegueixen una normalització total dels moviments musculars.
Resum: Las lesiones de médula espinal pueden causar trastornos motores del sistema nervioso presentando contracciones musculares. Estos síntomas constituyen la espasticidad y provocan alteraciones del movimiento y de las funciones musculares. Las contracciones, los espasmos y los hipereflejos musculares dificultan aún más el día a día de los afectados por lesiones de médula espinal. Esta tesis doctoral ha estudiado los efectos de los tratamientos basados en la aplicación de vibraciones en los músculos y en la estimulación magnética en zonas del cerebro. Los resultados de estos tratamientos han resultado ser muy positivos aunque no consiguen una normalización total de los movimientos musculares.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Desembre 2010, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 150.2 KB

Español
3 p, 91.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Institut de Neurociències (INc)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-12-15, darrera modificació el 2022-09-20



   Favorit i Compartir