Milloren l'estudi de la toxicitat dels metalls en els microorganismes de sediments marins
Esteve, Isabel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)
Maldonado López, Juan José (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)

Títol variant: Mejoran el estudio de la toxicidad de metales en microorganismos de sedimentos marinos
Data: 2010
Resum: Investigadors del Grup d'Ecologia Microbiana de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), en col·laboració amb investigadors de l'Institut de Recursos Naturals del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), han validat l'eficàcia de tècniques microscòpiques d'elevada resolució per determinar l'efecte tòxic dels metalls pesants, a diferents concentracions, en microorganismes fotosintètics que habiten en tapissos microbians del delta de l'Ebre. En la seva recerca han caracteritzat una nova microalga aïllada d'aquest ecosistema, anomenada DE2009, que presenta una major capacitat de segrestar el plom que altres microorganismes estudiats fins ara.
Resum: Investigadores del Grupo de Ecología Microbiana de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), en colaboración con investigadores del Instituto de Recursos Naturales del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), han validado la eficacia de técnicas microscópicas de elevada resolución para determinar el efecto tóxico de los metales pesados, a diferentes concentraciones, en microorganismos fotosintéticos que habitan en tapetes microbianos del delta del Ebro. En su investigación han caracterizado una nueva microalga aislada de este ecosistema, denominada DE2009, que presenta una mayor capacidad de secuestrar el plomo que otros microorganismos estudiados hasta ahora.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Desembre 2010, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 132.5 KB

Español
3 p, 109.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-12-15, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir