Lluitar contra els virus a les granges seguint la seva evolució filogenètica
Olvera van der Stoep, Alex (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal)

Títol variant: Luchar contra los virus en las granjas siguiendo su evolución filogenética
Data: 2010
Resum: La irrupció de l'anàlisi genètica com a mètode de diagnosi de malalties ha suposat un avenç important del que la indústria ramadera s'està beneficiant. L'estudi de les seqüències de nucleòtids dels virus permet fer reconstruccions filogenètiques que permetran deduir característiques d'aquests agents patògens, podent seguir l'evolució del virus i traçar l'origen d'un brot. Aquests tipus d'estudis permetran, en un futur, controlar amb èxit les malalties a les granjes.
Resum: La irrupción del análisis genético como método de diagnóstico de enfermedades ha supuesto un avance importante, algo de lo que la industria ganadera se está beneficiando. El estudio de las secuencias de nucleótidos de los virus permite hacer reconstrucciones filogenéticas que permitirán deducir características de estos agentes patógenos, pudiendo seguir la evolución del virus y trazar el origen de un brote. Este tipo de estudio permitirán, en un futuro, controlar exitosamente las enfermedades a las granjas.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Desembre 2010, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 218.2 KB

Español
2 p, 106.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-12-15, darrera modificació el 2022-03-28



   Favorit i Compartir