Ratolins obesos i malalties autoimmunes : el paper de la citoquina IL-6
Hidalgo Pareja, Juan (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)

Títol variant: Ratones obesos y enfermedades autoinmunes: el papel de la citoquina IL-6
Data: 2010
Resum: La implicació de la citocina IL-6 en el control del sistema immunitari i la seva influència en els sistemes nerviós i endocrí ha estat demostrada en un treball de la Universitat de Copenhaguen i la UAB, que ha relacionat l'expressió d'IL-6 en el cervell amb el control del pes corporal. Ratolins transgènics, en els quals s'expressava aquesta citoquina en cèl·lules cerebrals anomenades astròcits, van mostrar resistència a l'obesitat induïda per una dieta rica en greixos. Així mateix, també s'ha observat en col·laboració amb la Universitat de Sidney que aquests ratolins mostraven una absència gairebé total de simptomatologia típica per l'encefalitis autoimmune experimental.
Resum: La implicación de la citoquina IL-6 en el control del sistema inmunitario y su influencia en los sistemas nervioso y endocrino ha sido demostrada en un trabajo de la Universidad de Copenhague y la UAB, que ha relacionado la expresión de IL-6 en el cerebro con el control del peso corporal. Ratones transgénicos, en los que se expresaba dicha citoquina en células cerebrales llamadas astrocitos, mostraron resistencia a la obesidad inducida por una dieta rica en grasas. Asimismo, también se ha observado en colaboración con la Universidad de Sidney que estos ratones mostraban una ausencia casi total de sintomatología típica para la encefalitis autoinmune experimental.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Octubre 2010, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 128.4 KB

Español
3 p, 115.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-12-16, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir