Excel·lents propietats mecàniques gràcies a la nanoestructuració
Pellicer Vilà, Eva Maria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Física)

Títol variant: Excelentes propiedades mecánicasgracias a la nanoestructuración
Data: 2010
Resum: Les propietats mecàniques i magnètiques dels materials metàl·lics poden millorar de manera excepcional quan s'aconsegueix que el material estigui constituït per cristalls de mida nanomètrica, augmentant la seva duresa, o de la resistència a la fractura i al desgast, entre d'altres. En aquest treball s'ha analitzat com aquestes propietats es veuen afectades per diferents factors, com la grandària dels nanocristalls o la composició de l'aliatge de Cu-Ni, en làmines metàl·liques de 3 micres de gruix obtingudes electroquímicament.
Resum: Las propiedades mecánicas y magnéticas de los materiales metálicospueden mejorar de manera excepcional cuando se consigue que el material esté constituido por cristales de tamaño nanométrico, consiguiendo un aumento de su dureza, o de la resistencia a la fracturay al desgaste, entre otros. En este trabajo se ha analizado cómo estas propiedades se ven afectadas por diferentes factores, como el tamaño de los nanocristales o la composición de la aleación de Cu-Ni, en láminas metálicas de 3 micras de espesor obtenidas electroquímicamente.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Setembre 2010, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
1 p, 155.8 KB

Español
3 p, 139.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Grup de nanoenginyeria de materials, nanomagnetisme i nanomecànica (Gnm3)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-12-16, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir