Alternatives als antibiòtics : estudi comparatiu entre ribonucleases
Boix i Borràs, Esther (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular)

Títol variant: Alternativas a los antibióticos : estudiocomparativo entre ribonucleasas
Data: 2010
Resum: Els microorganismes poden arribar a presentar resistència envers els antibiòtics quan s'ha produït un excés en el seu ús. Noves línies de recerca estan desenvolupant fàrmacs que minimitzin el risc de resistència i que presentin una activitat similar a la dels antibiòtics. Un grup del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la UAB ha treballat amb els pèptids antimicrobians, que semblen ser una possible alternativa als antibiòtics convencionals. L'estudi s'ha centrat en dues ribonucleases antimicrobianes, una de les quals presenta efectes aglutinants sobre els microorganismes, mentre que l'altra té una alta activitat lítica.
Resum: Los microorganismos pueden llegar a presentar resistencia a los antibióticos cuando se ha producido un exceso en su uso. Nuevas líneasde investigación están desarrollando fármacos que minimicen el riesgo de resistencia y que presenten una actividad similar a la de los antibióticos. Un grupo del Departamento de Bioquímica y Biología Molecular de la UAB ha trabajado con los péptidos antimicrobianos, que parecen ser una posible alternativa a los antibióticos convencionales. El estudio se ha centrado en dos ribonucleasas antimicrobianas, una de las cuales presenta efectos aglutinantes sobre los microorganismos, mientras que la otra tiene una alta actividad lítica.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Setembre 2010, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 179.2 KB

Español
3 p, 159.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2011-12-16, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir