Implantación de la cirugía laparoscópica en el cáncer de recto
Ochogavia Seguí, Aina
Espin-Basany, Eloy, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
González Argente, Francesc Xavier, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2011
Descripció: 65 p.
Resum: Objectius: establir la viabilitat de la laparoscòpia en càncer rectal, morbi-mortalitat, resultats postoperatoris i seguretat oncològica respecte a la cirurgia oberta. Material i mètodes: recollim consecutivament, pacients intervinguts per càncer de recte i valorem; dades demogràfiques, condicions prèvies, resultats intra, postoperatoris i anatomopatològics. Resultats: sols trobarem diferències importants en el temps quirúrgic i ili paralític, que no foren estadísticament significatives. Si ho foren en estància hospitalària, a favor de la laparoscòpia. Es reconvertiren 3 pacients. Discussió: la laparoscòpia en càncer rectal ofereix resultats similars a la cirurgia oberta, amb algunes avantatges. Son necessaris més estudis per valorar la seguretat a llarg termini.
Resum: Objetivos: establecer la viabilidad de la laparoscopia en cáncer rectal, morbi-mortalidad, resultados postoperatorios y seguridad oncológica respecto a cirugía abierta. Material y métodos: recogemos consecutivamente, pacientes intervenidos por cáncer de recto y valoramos: datos demográficos, condiciones previas, resultados intra, postoperatorios y anatomopatológicos. Resultados: solo encontramos diferencias importantes en tiempo quirúrgico e ileo paralítico, que no fueron estadísticamente significativas. Si lo fueron en estancia hospitalaria, a favor de la laparoscopia. Se reconvirtieron tres pacientes. Discusión: la laparoscopia en cáncer rectal ofrece resultados similares a la cirugía abierta, con algunas ventajas. Son necesarios más estudios para valorar su seguridad a largo plazo.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Cirurgia i Ciències Morfològiques [5600168]
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Cirurgia. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Recte ; Cirurgia ; Càncer



65 p, 596.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-01-20, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir