Complicaciones y secuelas nasales de la cirugía de tumores hipofisarios por abordaje vía transesfenoidal endoscópica
Ortiz Laredo, Núria
Quesada Martínez, Juan Luis, tut.
Perelló Scherdel, E., (Enrique), dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2011
Descripció: 49 p.
Resum: L'abordatje transesfenoidal endoscòpic es, avui dia, una de les tècniques més utilitzades en la cirurgia de tumors d'hipòfisi i, amb un menor nombre de seqüeles encara que, no exempta d'aquestes. El nostre treball preten analitzar les complicacions i seqüeles nasals més freqüents produïdes per la cirurgia transesfenoidal endoscòpica. Hem realitzat un estudi descriptiu amb 57 pacients operats de tumors d'hipòfisi mitjançant cirurgia endocòpica transesfenoidal. Analitzem l'aparició de complicacions nasales postquirúrgiques i, les seqüeles nasals passats més de 6 mesos de la cirurgia. Un 6% de malalts pateixen complicacions nasals potcirurgia i tots tenen alguna seqüela nasal.
Resum: El abordaje transesfenoidal endoscópico es, hoy día, una de las técnicas de cirugía los tumores de hipófisis más utilizadas y con menor número de complicaciones aunque no exenta de éstas. Nuestro trabajo pretende analizar las complicaciones y secuelas nasales más frecuentes consecuencia de la cirugía transesfenoidal endoscópica. Se ha realizado un estudio descriptivo con 57 pacientes intervenidos de tumores hipofisarios mediante cirugía endoscópica transesfenoidal. Analizamos la aparición de complicaciones nasales postquirúrgicas y, las secuelas nasales transcurridos más de 6 meses de la intervención. Un 6% de los pacientes presentan complicaciones nasales postoperatorias y todos los pacientes sufren alguna secuela nasal.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Cirurgia i Ciències Morfològiques [5600168]
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Cirurgia. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Hipòfisi ; Tumors ; Cirurgia endoscòpica ; Complicacions ; Nas ; Malalties ; Postoperatori



49 p, 1.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-01-20, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir