Descobreixen un sorprenent mecanisme dels bacteris per provocar infeccions
Barbé García, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)

Títol variant: Descubren un sorprendente mecanismo de las bacterias para provocar infecciones
Títol variant: Infection inducing mechanism found in bacteria
Data: 2010
Resum: Una recerca que es va publicar el 10 de juny a la revista Nature, en la que han participat els doctors Susana Campoy i Jordi Barbé, del Departament de Genètica i de Microlobiologia de la UAB, ha demostrat que els bacteris empren un mecanisme sorprenent per transferir, entre ells, els gens virulents que provoquen les infeccions. La recerca posa de manifest una adaptació evolutiva sense precedents i podria obrir noves vies per al tractament i prevenció de les infeccions bacterianes.
Resum: Una investigación que se publicó el 10 de junio en la revista Nature, en la que han participado los doctores Susana Campoy y Jordi Barbé, del Departamento de Genética y de Microlobiologia de la UAB, ha demostrado que las bacterias utilizan un mecanismo sorprendente para transferir, entre ellas, los genes virulentos que provocan las infecciones. La investigación pone de manifiesto una adaptación evolutiva sin precedentes y podría abrir nuevas vías para el tratamiento y prevención de las infecciones bacterianas.
Resum: A research appearing in Nature, with the participation of doctors Susana Campoy and Jordi Barbé from the Department of Genetics and Microbiology at UAB, demonstrates that bacteria have a surprising mechanism to transfer virulent genes causing infections. The research describes an unprecedented evolutionary adaptation and could contribute to finding new ways of treating and preventing bacterial infections.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Maig 2010, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 139.4 KB

Español
3 p, 121.7 KB

English
3 p, 119.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-15, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir