Organocatalitzadors híbrids reciclables per a la condensació de Knoevenagel
Trilla Castaño, Montserrat (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
Pleixats i Rovira, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)

Títol variant: Recyclable hybrid organocatalysts for the Knoevenagel condensation
Títol variant: Organocatalizadores híbridos reciclables para la condensación de Knoevenagel
Data: 2010
Resum: L'organocatàlisi i l'ús de catalitzadors heterogenis presenten certs avantatges des del punt de vist econòmic i ambiental. S'han preparat materials híbrids orgànico-inorgànics a partir de sals d'imidazoli i de dihidroimidazoli que han resultat ser organocatalitzadors actius i reciclables en la condensació de Knoevenagel d'aldehids aromàtics amb malononitril i cianoacetat d'etil en absència de dissolvent.
Resum: La organocatálisis y el uso de catalizadores heterogéneos presentan ciertas ventajas desde el punto de vista económico y ambiental. Se han preparado materiales híbridos orgánico-inorgánicos a partir de sales de imidazolio y de dihidroimidazolio que han resultado ser organocatalizadores activos y reciclables en la condensación de Knoevenagel de aldehídos aromáticos con malononitrilo y cianoacetato de etilo en ausencia de disolvente.
Resum: Organocatalysis and heterogeneous catalysts provide certain advantages from both the economical and environmental point of view. Organic-inorganic hybrid materials have been prepared from imidazolium and dihidroimidazolium salts and turned out to be active and reusable organocatalysts for the Knoevenagel condensation of aromatic aldehydes with malononitrile and ethyl cyanoacetate under solvent-free conditions.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Abril 2010, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 195.3 KB

Español
2 p, 104.4 KB

English
2 p, 102.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-17, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir