Gats assilvestrats a Mallorca : un important reservori de toxoplasmosi
Millán Gasca, Javier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina i Cirurgia Animals)

Títol variant: Feral cats in Mallorca : a major reservoir of toxoplasmosis
Títol variant: Gatos cimarrones en Mallorca: un importante reservorio de toxoplasmosis
Data: 2010
Resum: Els fèlids són els únics reservoris del paràsit Toxoplasma gondii que poden excretar ooquistes resistents en el medi ambient. Això és un problema atès que, en aquest estat, els paràsits poden sobreviure llargs períodes de temps fora de l'hoste. Aquest treball s'ha centrat en l'estudi de la taxa d'anticossos enfront de T. gondii i Neospora caninum en gats assilvestrats, que escapen de tot control epidemiològic. Van ser capturats a Mallorca i els resultats apunten a una de les majors prevalences enfront de T. gondii en el món.
Resum: Los félidos son los únicos reservorios del parásito Toxoplasma gondii que pueden excretar ooquistes resistentes en el medio. Esto es un problema pues, en ese estado, los parásitos pueden sobrevivir largos períodos de tiempo fuera del hospedador. El presente trabajo se ha centrado en el estudio de la tasa de anticuerpos frente a T. gondii y Neospora caninum en gatos cimarrones o asilvestrados, que escapan de todo control epidemiológico. Fueron capturados en Mallorca y los resultados apuntan a una de las mayores prevalencias frente a T. gondii en el mundo.
Resum: Felids are the only reservoir of the parasite Toxoplasma gondii that can excrete oocysts resistant to the environment. This is a problem as in this state, parasites can survive long periods of time outside the host. This work has focused on the study of the rate of antibodies to T. gondii and Neospora caninum in feral cats, which are beyond all control epidemics. The cats were captured in Mallorca and the results point to one of the highest prevalence against T. gondii in the world.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Març 2010, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
1 p, 168.1 KB

Español
2 p, 145.8 KB

English
2 p, 147.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-17, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir