Sobreviure a un càncer infantil ensenya a viure Sobrevivir a un cáncer infantil enseña a vivir
Castellano-Tejedor, Carmina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l'Educació)

Data: 2010
Resum: Malgrat que el càncer infantil suposa només un 2% dels casos oncològics a Espanya, actualment s'està incrementant l'interès per avaluar la qualitat de vida d'aquests joves pacients, després de superar la malaltia. La mostra estudiada és de 34 adolescents espanyols que van superar un càncer i els resultats apunten a una normalització de la seva vida, amb una qualitat de vida similar a la població general. Fins i tot s'ha observat un major benestar psicològic que altres adolescents amb els quals es van comparar els resultats del qüestionari. L'experiència d'haver sobreviscut a una malaltia tan amenaçadora com el càncer, pot comportar un canvi en l'escala de valors i en la perspectiva que té el malalt sobre la vida.
Resum: A pesar de que el cáncer infantil es tan sólo un 2% de los casos oncológicos en España, actualmente se está incrementando el interés por evaluar la calidad de vida de estos jóvenes pacientes, tras superar la enfermedad. La muestra estudiada es de 34 adolescentes españoles que superaron un cáncer y los resultados apuntan a una normalización de su vida, con una calidad de vida similar a la población general. Incluso se ha observado un mayor bienestar psicológico que otros adolescentes con los que se compararon los resultados del cuestionario. La experiencia de haber sobrevivido a una enfermedad tan amenazadora como el cáncer, puede comportar un cambio en la escala de valores y en la perspectiva que sobre la vida tiene el enfermo.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Febrer 2010, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 138.6 KB

Español
3 p, 115.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-17, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir