Les afeccions respiratòries dels soldadors
Muñoz Gall, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Cruz Carmona, María Jesús (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)

Títol variant: Las afecciones respiratorias de los soldadores
Data: 2010
Resum: Les contínues inhalacions, per part dels soldadors, de partícules en suspensió d'òxids metàl·lics i diversos gasos suposen un risc per a la seva salut. Aquests treballadors estan més exposats a patir símptomes respiratoris i alteracions de la funció pulmonar. En concret, la febre per fum de metalls és la més probable de ser patida pels soldadors que treballen amb ferro galvanitzat. Els metalls que estan combinats en aquest tipus de material (níquel, crom o cobalt) poden ser els causants d'aquesta patologia i, segons estudis realitzats per l'equip del Dr. Muñoz, la sola exposició als fums de soldadura podria ser la causa de l'asma. En qualsevol cas, es necessiten més estudis clínics per poder establir els mecanismes que hi són implicats.
Resum: Las continuas inhalaciones, por parte de los soldadores, de partículas en suspensión de óxidos metálicos y diversos gases suponen un riesgo para su salud. Estos trabajadores están más expuestos a padecer síntomas respiratorios y alteraciones de la función pulmonar. En concreto, la fiebre por humo de metales es la más probable de ser padecida por los soldadores que trabajan con hierro galvanizado. Los metales que están combinados en este tipo de material (níquel, cromo o cobalto) pueden ser los causantes de esta patología y, según estudios realizados por el equipo del Dr. Muñoz, la sola exposición a los humos de soldadura podría ser la causa del asma. En cualquier caso, se necesitan más estudios clínicos para poder establecer los mecanismos implicados.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Febrer 2010, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 171.6 KB

Español
3 p, 137.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-17, darrera modificació el 2023-06-01



   Favorit i Compartir