Estudis sobre càncer de pulmó a la població espanyola milloren el tractament individualitzat
Morán, Teresa (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Rosell, Rafael (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)

Títol variant: Estudios sobre cáncer de pulmón en la población española mejoran el tratamiento individualizado
Data: 2010
Resum: Abans d'aquest estudi, només s'havia analitzat prospectivament la presència de mutacions de l'oncogen EGFR per a l'adenocarcinoma en població asiàtica. Els investigadors han estudiat la incidència d'aquesta malaltia en població espanyola i la seva resposta al tractament amb erlotinib. Així, s'han establert les característiques del subgrup de pacients amb més possibilitats de trobar les mutacions implicades, el que facilita el seu tractament individualitzat i una supervivència sense progressió de la malaltia mai assolides al càncer de pulmó.
Resum: Antes de este estudio, sólo se había analizado prospectivamente la presencia de mutaciones del oncogén EGFR para el adenocarcinoma en población asiática. Los investigadores han estudiado la incidencia de esta enfermedad en la población española y su respuesta al tratamiento con erlotinib. Así, se han establecido las características del subgrupo de pacientes con más posibilidades de encontrar las mutaciones implicadas, lo que facilita su tratamiento individualizado y una supervivencia sin progresión de la enfermedad nunca logradas en el cáncer de pulmón.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Febrer 2010, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 227.2 KB

Español
3 p, 196.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-17, darrera modificació el 2023-06-07



   Favorit i Compartir