Base de dades sobre els conflictes armats arreu del món
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola de Cultura de Pau

Títol variant: Base de datos sobre los conflictos armados en todo el mundo
Data: 2010
Resum: L'Escola de Cultura de Pau de la UAB ha creat la Base de Dades de Conflictes i Construcció de Pau, una eina, disponible a Internet, per conèixer i analitzar la trentena de conflictes que es mantenen actius actualment al món. El sistema ofereix informació sobre els orígens, l'evolució i la situació actual de cada conflicte i incorpora una innovadora anàlisi de cadascun d'ells des de la perspectiva de gènere: s'explica el diferent impacte que tenen els conflictes en els homes i en les dones i quin és el paper de les dones en els processos i les iniciatives de pau. Aquesta nova base de dades, disponible en castellà i en anglès, esdevé una eina important de consulta enfocada a un públic internacional. A més, aviat serà ampliada amb noves informacions sobre situacions de tensió i processos de pau.
Resum: La Escola de Cultura de Pau de la UAB ha creado la Base de Datos de Conflictos y Construcción de Paz, una herramienta de consulta, disponible en Internet, para conocer y analizar la treintena de conflictos que se mantienen activos actualmente en el mundo. El sistema ofrece información sobre los orígenes, la evolución y la situación actual de cada conflicto e incorpora un innovador análisis de cada uno de ellos desde la perspectiva de género: se explica el diferente impacto que tienen los conflictos en los hombres y en las mujeres y cuál es el papel de las mujeres en los procesos y las iniciativas de paz. Esta nueva base de datos, disponible en castellano e inglés, constituye un importante recurso enfocada a un público internacional. Además, será pronto ampliada con nuevas informaciones sobre situaciones de tensión y procesos de paz.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Febrer 2010, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 186.5 KB

Español
3 p, 147.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-17, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir