Vídeo-Hermenèutica o la interpretació del comportament humà en seqüències d'imatges
González, Jordi (Centre de Visió per Computador (Bellaterra, Catalunya))

Títol variant: Video-Hermenéutica o la interpretación del comportamiento humano en secuencias de imágenes
Data: 2010
Resum: L'hermenèutica, definida com l'art d'interpretar un missatge, es va centrar durant molts segles en teoritzar el procés d'interpretació de textos escrits, sobretot bíblics. L'aparició a finals del s. XIX dels primers enregistraments de seqüències d'imatges va ampliar el domini de recerca, interessant durant el s. XX a filòsofs com Heidegger: en aquest nou format de comunicació humana (visual), el text cinematogràfic es convertia en un joc interpretatiu on el llenguatge visual s'articulava en una xarxa de múltiples lectures. L'hermenèutica de seqüències d'imatges, o Vídeo-Hermenèutica, implica explicar el valor subjectiu i social del comportament humà observat en seqüències d'imatges i, en general, de tot contingut multimèdia. La vídeo-hermenèutica no només s'interessa pel que passa en un vídeo, sinó per entendre quin significat té el que està essent descrit, quin missatge ens transmet com a observadors.
Resum: La hermenéutica, definida como el arte de interpretar un mensaje, se centró durante muchos siglos en teorizar el proceso de interpretación de textos escritos, sobre todo bíblicos. La aparición, a finales del s. XIX, de las primeras grabaciones de secuencias de imágenes amplió el dominio de búsqueda, interesando durante el s. XX a filósofos como Heidegger: en este nuevo formato de comunicación humana (visual), el texto cinematográfico se convertía en un juego interpretativo donde el lenguaje visual se articulaba en una red de múltiples lecturas. La hermenéutica de secuencias de imágenes, o Vídeo-Hermenéutica, implica explicar el valor subjetivo y social del comportamiento humano observado en secuencias de imágenes y, en general, de todo contenido multimedia. La vídeo-hermenéutica no sólo se interesa por lo que pasa en un vídeo, sino por entender qué significado tiene lo que está siendo descrito, qué mensaje nos transmite como observadores.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Gener 2010, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 183.4 KB

Español
3 p, 166.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-17, darrera modificació el 2022-03-02



   Favorit i Compartir