Nanopartícules de platí a la carta
Tristany, Mar
Pleixats i Rovira, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)

Títol variant: Nanopartículas de platino a la carta
Títol variant: Customized platinum nanoparticles
Data: 2010
Resum: Les nanopartícules tenen dimensions de milionèsima de mil·límetre. No obstant això, els seus usos varien considerablement segons les diferències entre les seves mides. Existeix un mètode de síntesi que permet modular la mida, la forma i la superfície de les nanopartícules amb un agent estabilitzant: l'anomenat mètode de l'aproximació organometàl·lica. En aquest article els autors estudien la influència de les condicions de reacció, més concretament del gas reactiu utilitzat, en la morfologia de nanopartícules de platí obtingudes pel mètode de l'aproximació organometàl·lica.
Resum: Las nanopartículas tienen dimensiones de millonésima de milímetro. No obstante, sus usos varían considerablemente según las diferencias entre medidas que pueden ostentar. Existe un método de síntesis que permite modular la medida, la forma y la superficie de las nanopartículas con un agente estabilizante; es el denominado método de la aproximación organometálica. En este artículo los autores estudian la influencia de las condiciones de reacción, más concretamente el gas reactivo utilizado, en la morfología de nanopartículas de platino obtenidas por el método de la aproximación organometálica.
Resum: Nanoparticles are as small as a millionth of millimeter. Nevertheless, their applications vary according to the diferent sizes they could have. For their preparation the organometallic approach is well-known and gives rise to well-controlled nanoparticles with tunable size, morphology and surface state. In this article the authors have studied the influence of reaction conditions, most particularly the reactive gas used, on the morphology of platinum nanoparticles obtained by the organometallic approach.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Gener 2010, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
1 p, 181.9 KB

Español
2 p, 143.8 KB

English
2 p, 145.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-17, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir