Seguiment visual de contorns computeritzat
Ponsa Mussarra, Daniel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació)

Títol variant: Seguimiento visual de contornos computerizado
Data: 2009
Resum: El contorn d'un objecte és, en molts casos pràctics, un element molt informatiu de la configuració que aquest presenta o de l'activitat que realitza. Això motiva que, en camps tan diferents com la videovigilància, la monitorització del trànsit o la diagnosi mèdica, hi hagi sistemes que utilitzen el seguiment de contorns com a base. Sovint, les imatges en aquests àmbits presenten artefactes (soroll, ombres, oclusions, . . . ) que dificulten notablement el seguiment de contorns. L'ús de filtres de partícules ha suposat un pas endavant a l'hora de realitzar aquesta tasca de manera més robusta. Investigadors de l'Àrea de Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial han adaptat tres variants de filtres de partícules al seguiment de contorns i n'han avaluat quantitativament el seu rendiment.
Resum: El contorno de un objeto es, en muchos casos prácticos, un elemento muy informativo de la configuración que éste presenta o de la actividad que realiza. Ello motiva que, en campos tan diferentes com la videovigilancia, la monitoritzación del transito o el diagnóstico médico, haya sistemas que utilizan el seguimiento de contornos como base. A menudo, las imágenes en estos ánbitos presentan artefactos (ruido, sombras, oclusiones. . . ) que dificultan notablemente el seguimiento de contornos. El uso de filtros de partículas ha supuesto un paso adelante a la hora de realizar esta tarea de manera más robusta. Investigadores del Àrea de Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial han adaptado tres variantes de filtros de partículas al seguimiento de contornos y han evaluado cuantitativamente su rendimiento.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Desembre 2009, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 137.0 KB

Español
2 p, 88.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-20, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir