Safari prehistòric pel Vallès
Madurell-Malapeira, Joan (Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont)

Títol variant: Safari prehistórico por el Vallés
Data: 2009
Resum: Els investigadors del Institut Català de Paleontologia, encapçalats per en Joan Madurell Malapeira, van recuperar el 1997 restes de carnívors prehistòrics i d'altres animals de fa un milió d'anys, a les obres d'ampliació de la Mutua de Terrassa, just al centre del pulmó de la ciutat vallesana, al Parc de Vallparadís. L'equip ha publicat recentment l'article que demostra que la conca del Vallés era poblada per hipopòtams, cèrvols, mamuts, tigres dents de sabre, hienes gegants. . . fa un milió d'anys, abans que la Península Ibèrica es cobrís de neu per una de les glaciacions del Pleistocè.
Resum: Los investigadores del Institut Català de Paleontologia, dirigidos por Joan Madurell Malapeira, recuperaron en 1997 restos de carnívoros prehistóricos y de otros animales de hace un millón de años, en las obras de ampliación de la Mutua de Terrassa, justo en el centro del pulmón de la ciudad vallesana, en el Parc de Vallparadís. El equipo ha publicado recientemente el artículo que demuestra que la cuenca del Vallés estaba poblada por hipopótamos, ciervos, mamuts, tigres dientes de sable, hienas gigantes. . . hace un millón de años, antes que la Península Ibérica se cubriera de nieve por una de las glaciaciones del Pleistoceno.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Desembre 2009, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
1 p, 140.9 KB

Español
2 p, 102.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-20, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir