Optimització del rendiment de biocatàlisi
Suau, Trinitat (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)

Títol variant: Optimización del rendimiento de biocatálisis
Data: 2009
Resum: Darrerament el terme "bio" està de moda, sembla que un producte o procés bio sigui millor. Ara bé, quins avantatges aporta en el camp de la catàlisi? Sabem que els catalitzadors varien la velocitat de reacció, és a dir, la velocitat en la que els reactius es converteixen en productes sense esgotar-se, éssent selectius respecte a la reacció que catalitzen. I els biocatalitzadors? A més a més d'aquestes propietats permeten dur a terme la reacció a condicions suaus de temperatura i pressió i són molt més específics respecte al substrat de partida o producte a obtenir. Aquest aspecte és molt important en síntesi de productes farmacèutics. És ben conegut que l'acció dels agents terapèutics depèn de la seva estereoquímica, és a dir, de la seva estructura en 3D, fins a tal punt que un producte pot tenir l'activitat biològica desitjada o, al contrari, en cas extrem, arribar a ser tòxic.
Resum: Últimamente el término "bio" está de moda, parece que un producto o proceso bio sea mejor. Así pues, ¿qué ventajas conlleva en el campo de la catálisis? Sabemos que los catalizadores varían la velocidad de reacción, es decir, la velocidad con la que los reactivos se convierten en productos sin agotarse, siendo selectivos respecto la reacción que catalizan. ¿Y los biocatalizadores? A parte de estas propiedades permiten llevar a cabo la reacción en condiciones suaves de temperatura y presión y son mucho más específicos respecto al substrato de partida o producto a obtener. Este aspecto es mucho más importante en síntesis de productos farmacéuticos. Es bien sabido que la acción de los agentes terapéuticos depende de su estereoquímica, es decir, de su estructura 3D, hasta tal punto que un producto puede tener la actividad biológica deseada o, por el contrario, en caso extremo, llegar a ser tóxico.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Desembre 2009, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 236.3 KB

Español
2 p, 187.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-20, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir