Residus estables, residus més ecològics
Sanchez, Antoni (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)

Títol variant: Residuos estables, residuos más ecológicos
Data: 2009
Resum: Els materials orgànics dels residus poden ser utilitzats per compostatge, com a material de rebliment o anar directament als abocadors, però és necessari que aquests es trobin estabilitzats abans d'arribar al seu destí, doncs són una font important de gasos d'efecte hivernacle, especialment el metà. Per poder decidir quin és el millor ús per aquests residus han de fer-se mesures de la seva estabilitat.
Resum: Los materiales orgánicos de los residuos pueden ser utilizados para compostaje, como material para colmatar o ir directamente a los vertederos, pero es necesario que se encuentren estabilizados antes de llegar a su destino, pues son una fuente importante de gases de efecto invernadero, especialmente de metano. Para poder decidir cuál es el mejor uso de estos residuos han de hacerse medidas de su estabilidad, pues algunos tendrán que ir al vertedero y otros podrán usarse como compost agrícola.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Octubre 2009, p. 1-3, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 481.8 KB

Español
2 p, 199.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-20, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir