Els glucocortidoides : inhibidors del creixement
Carrascosa Lezcano, Antonio 1949- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Pediatria, d'Obstetrícia i Ginecologia i de Medicina Preventiva)

Títol variant: Los glucocorticoides: inhibidores del crecimiento
Títol variant: Glucocorticoids: growth inhibitors
Data: 2009
Resum: L'article següent analitza el paper dels glucocorticoides en la inhibició del creixement fetal en humans. Fins ara, s'ha sabut que l'acció localitzada dels GCs sobre el cartíleg del creixement afecta directament a agents com els factors de creixement similiars a la insulina (IGFs). Tot i això, l'expressió in vivo de les senyals IGF-I i IGF-II sembla ser que depèn de la tècnica d'observació utilitzada i de l'edat de l'animal estudiat. Tot i això, és evident que la disrupció d'aquestes senyals genera un retard molt greu en el creixement intrauterí. Ara, i mitjançant l'estudi amb condròcits epifiseals fetals humans, s'ha pogut observar que el mecanisme inhibitori dels glucocorticoides afecta directament l'expressió gènica del cartíleg, és a dir, l'expressió de les senyals IGF-I però no d'IGF-II. En el cas humà cal remarcar que l'expressió d'IGF-II no varia segons el nivell de concentracions de GCs, demostrant que només l'expressió d'IGF-I és inhibida significativament durant el procés de creixement fetal del cartíleg humà.
Resum: l siguiente artículo analiza el papel de los glucocorticoides (GCs) en la inhibición del crecimiento fetal en humanos. Hasta ahora, se ha sabido que la acción localizada de los GCs sobre el cartílago del crecimiento afecta directamente a agentes como los factores de crecimiento similares a la insulina (IGFs). Sin embargo, la expresión in vivo de las señales IGF-I y IGF-II parece ser que depende de la técnica de observación utilizada y de la edad del animal estudiado. Aun así, es evidente que la disrupción de estas señales genera un retraso muy grave en el crecimiento intrauterino. Ahora, y mediante el estudio con condrocitos epifiseales fetales humanos, se ha podido observar que el mecanismo inhibitorio de los glucocorticoides afecta directamente a la expresión génica del cartílago, es decir, la expresión de las señales IGF- I, pero no de IGF-II. En el caso humano hay que remarcar que la expresión de IGF-II no varía según el nivel de concentraciones de GCs, demostrando que sólo la expresión de IGF-I es inhibida significativamente durante el proceso de crecimiento fetal del cartílago humano.
Resum: The following article analyses the role played by glucocorticoids in inhibiting foetal development in humans. Until now it was known that the localised action of GCs on growing cartilage directly affected agents such as insulin like growth factors (IGFs). Nevertheless, the in vivo expression of IGF-1 and IGF-2 signals seem to depend on the observation technique used and on the age of the animal being studied. What does seem clear however is that the disruption of these signals causes severe intrauterine growth retardation. By researching with human foetal epiphyseal chondrocytes, scientists were able to observe that the inhibiting mechanism of glucocorticoids directly affects the gene expression of cartilage, i. e. the expression of IGF-I but not of IGF-II signals. It must be highlighted that in the case of humans IGF-II expression does not vary according to the concentration levels of GCs. This demonstrates that only the IGF-I expression is inhibited significantly during the cartilage growth process in human foetuses.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Febrer 2009, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 198.3 KB

Español
4 p, 129.6 KB

English
3 p, 123.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-22, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir