Detecten Hepatozoon sp. en una colònia felina de Barcelona
Ortuño Romero, Anna M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)

Títol variant: Detectan Hepatozoon sp. en una colonia felina de Barcelona
Títol variant: Hepatozoon sp. detected in a feline colony in Barcelona
Data: 2009
Resum: En un estudi realitzat pel Departament de Sanitat i Anatomia Animals de la Facultat de Veterinària de la UAB, amb el suport del Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona, s'ha detectat la presència d'Hepatozoon sp. en colònies de gats de carrer. Un fet important donat que és el primer cop que aquests paràsits intracel·lulars són identificats en felins del nord d'Espanya, i perquè, a més a més, evidencia la importància d'establir programes sanitaris que permetin detectar i controlar malalties que puguin afectar tant a altres animals com a la salut pública. De moment es desconeix el mecanisme de transmissió d'aquest hemoparàsit, però se sap que no és tan virulent com el que afecta a la espècie canina.
Resum: En un estudio llevado a cabo por el Departamento de Sanidad y Anatomía Animales de la Facultad de Veterinaria de la UAB, con el apoyo del Servicio de Salud Pública de la Diputación de Barcelona, se ha detectado la presencia de Hepatozoon sp. en colonias de gatos callejeros. Un hecho importante dado que es la primera vez que estos parásitos intracelulares son identificados en felinos del norte de España, y porque, además, evidencia la importancia de establecer programas sanitarios que permitan detectar y controlar enfermedades que puedan afectar no sólo a otros animales, sino también a la salud pública. De momento se desconoce el mecanismo de transmisión de este hemoparásito, pero se sabe que no es tan virulento como el que afecta a la especie canina.
Resum: A research carried out by the Department of Animal Health and Anatomy at UAB's Faculty of Veterinary Medicine with the support of the Public Health Service of the Provincial Council of Barcelona has detected the presence of Hepatozoon sp in stray cat colonies. The presence of this parasite is relevant not only because it is the first time these intracellular parasites are found in felines in the north of Spain, but also because it points to the importance of establishing health programmes that detect and control diseases which can affect both other animals and humans. At present the transmission mechanism of this haemoparasite is still unknown, although researchers have been able to determine that it is not as virulent as the haemoparasite infecting dogs.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Gener 2009, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 227.7 KB

Español
2 p, 210.7 KB

English
2 p, 203.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-22, darrera modificació el 2022-03-28



   Favorit i Compartir