Per citar aquest document: http://ddd.uab.cat/record/86713
CO2 als escorxadors
Velarde Calvo, Antonio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)

Data: 2009
Resum: L’atordiment previ dels animals en escorxadors abans del sacrifici no només és una realitat legislativa, és també una voluntat general d’aconseguir rebaixar el patiment o l’estrès de l’animal. En el cas de l’espècie porcina, l’exposició al diòxid de carboni (CO2 ) és un dels mètodes més utilitzats donat que presenta una sèrie de beneficis en comparació amb l’atordiment elèctric, com ara la possibilitat de poder realitzar-ho en grups, no haver de subjectar al porc o l’obtenció d’una carn de millor qualitat. L’efecte d’aquest gas –amb una concentració d’entre el 80% i el 90%- sobre l’organisme consisteix en una depressió de l’activitat nerviosa de l’animal, derivant en una pèrdua de consciència i en una reducció del seu patiment. Per comprovar-ho en laboratori, existeixen tota una sèrie de mètodes que analitzen diferents nivells d’activitat cerebral que ajuden a valorar l’estat de consciència del porc abans, durant i després de l’exposició. L’article següent aprofundeix en els resultats de la investigació.
Drets: Tots els drets reservats
Llengua: Català
Document: article ; divulgació ; publishedVersion
Publicat a: UAB divulga, Gener 2009, p. 1-2



2 p, 211.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-22, darrera modificació el 2016-06-09



   Favorit i Compartir