Síndrome d'Acumulació Compulsiva: "M'ho guardo. No sigui cas que..."
Pertusa, Alberto (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psiquiatria i de Medicina Legal)
Alonso, Pino (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psiquiatria i de Medicina Legal)
Mataix-Cols, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psiquiatria i de Medicina Legal)
Menchón Magriñá, José Manuel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psiquiatria i de Medicina Legal)

Títol variant: Síndrome de Acumulación Compulsiva: "Me lo quedo. No vaya a ser que..."
Data: 2008
Resum: El 50% de les persones que pateixen aquesta síndrome no presenten un quadre de Transtorn Obsessiu Compulsiu. Una dada clau per entendre més a fons una variant poc estudiada i que cal diferenciar de la síndrome de Diògenes. Es tracta de persones de qualsevol edat, majoritàriament dones, que els resulta difícil desprendre's d'objectes sense valor i amb els que, en gran part dels casos, estableixen un vincle emocional. Una situació que deriva en espais inhabitables de la llar i condiciona el dia a dia del pacient. El següent estudi, encapçalat pel Departament de Psiquiatria de l'Hospital de Bellvitge, i amb la col·laboració de l'Institute of Psychiatry de Londres, obre el camí per continuar investigant. De moment, el mes d'octubre passat, l'article va ser publicat a la revista American Journal of Psychiatry.
Resum: El 50% de las personas que sufren este síndrome no presentan un cuadro de Trastorno Obsesivo Compulsivo. Un dato clave para entender más a fondo una variante poco estudiada y que hay que diferenciar del síndrome de Diógenes. Se trata de personas de cualquier edad, mayoritariamente mujeres, que les resulta difícil desprenderse de objetos sin valor y con los que, en gran parte de los casos, establecen un vínculo emocional. Una situación que deriva en espacios inhabitables del hogar y condiciona el día a día del paciente. El siguiente estudio, encabezando por el Departamento de Psiquiatría del Hospital de Bellvitge, y con la colaboración de l'Institute of Psychiatry de Londres, abre el camino para continuar investigando. De momento, el pasado mes de octubre, el artículo fue publicado en la revista American Journal of Psychiatry.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Desembre 2008, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 148.6 KB

Español
2 p, 129.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-22, darrera modificació el 2022-11-28



   Favorit i Compartir