Jove i participatiu : requisits del nou model de transmissió cultural
Reyes-García, Victoria (Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats)
Molina, José Luis (Molina González) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Antropologia Social i Cultural)
Broesch, James
Calvet Liñan, Laura (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Antropologia Social i Cultural)
Huanca, Tomás (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Antropologia Social i Cultural)
Saus, Judith (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Antropologia Social i Cultural)
Tanner, Susan
Leonard, William R
McDade, Thomas W.

Títol variant: Joven y participativo : requisitos del nuevo modelo de transmisión cultural
Títol variant: Young and participative : requirements of the new model of cultural transmission
Data: 2008
Resum: La imitació com a mètode d'aprenentatge humà mai ha estat un procés simple. L'evolució cultural de l'espècie humana que d'ella es deriva segueix arrelada a una actitud selectiva -els models escollits es caracteritzen per ser individus amb prestigi-, però sembla ser que aquesta reputació ja no recau en els mateixos de sempre. Mitjançant un estudi de camp amb els Tsimane' -un grup ètnic bolivià-, s'ha vist que el lideratge ha passat a mans dels més joves, tenint aquests un alt nivell educatiu i una forta vinculació amb el treball comunitari.
Resum: La imitación como método de aprendizaje humano nunca ha sido un proceso simple. La evolución cultural de la especie humana que de ella se deriva sigue arraigada a una actitud selectiva -los modelos escogidos se caracterizan por ser individuos con prestigio-, pero parece ser que esa reputación ya no recae en los mismos de siempre. Mediante un estudio de campo con los Tsimane -un grupo étnico boliviano-, se ha visto que el liderazgo ha pasado a manos de los más jóvenes, teniendo éstos un alto nivel educativo y una fuerte vinculación con el trabajo comunitario.
Resum: Imitation as a method of human learning has never been a simple process. The cultural evolution of the human species based on this method continues to be established in a selective attitude - the selected models are characterized for being prestigious individuals. However, it seems to be that this prestige is no longer conferred to the same models as before. A field study with the Tsimane' - an ethnic group in Bolivia-, has demonstrated that the leadership has moved to the hands of the youngest, who have a high educational level and strong links with community work.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Novembre 2008, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 177.0 KB

Español
2 p, 142.9 KB

English
2 p, 144.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-23, darrera modificació el 2024-01-17



   Favorit i Compartir