La paradoxa del sud d'Europa : tenim cura dels nostres cors?
Grau, Maria (Hospital del Mar (Barcelona, Catalunya))
Universitat Autònoma de Barcelona

Títol variant: La paradoja del Sur de Europa: ¿cuidamos nuestros corazones?
Títol variant: The Paradox of Southern Europe: Do we take care of our hearts?
Data: 2008
Resum: Malgrat el baix nombre de casos d'infart agut de miocardi a la regió ibèrica, resulta sorprenent que la prevalença de factors de risc cardiovascular (FRC) sigui en ocasions molt més elevada que la de països amb taxes d'incidència dues i tres vegades superiors a les nostres. Aquest treball presenta els resultats del projecte clínic hospitalari REGICOR, mitjançant el qual s'estudien des de 1995, amb una freqüència quinquennal, la prevalença, la distribució i l'evolució dels FRC a Catalunya.
Resum: A pesar del bajo número de casos de infarto agudo de miocardio en la región ibérica, resulta sorprendente que la prevalencia de factores de riesgo cardiovascular supere a veces con creces la de países con mayores índices de incidencia. Este trabajo presenta los resultados del proyecto clínico-hospitalario REGICOR, a través del cual se ha estudiado, con una frecuencia quinquenal, la prevalencia, distribución y evolución de los factores de riesgo cardiovascular en Cataluña.
Resum: Despite the low number of cases of acute myocardial infarction in the Iberic region, the prevalence of classical cardiovascular risk factors (CRF) is very high, in some instances higher than that of countries with incidence rates are two and three times higher than ours. This work presents the results of clinical epidemiology project REGICOR, a five- year cross-sectional study to identify CRF prevalence, distribution, and evolution in Catalonia.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juliol 2008, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 184.4 KB

Español
3 p, 120.3 KB

English
3 p, 118.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-23, darrera modificació el 2023-03-02



   Favorit i Compartir