L'obesitat provoca lesions renals
Serra, Assumpta (Institut Germans Trias i Pujol. Hospital Universitari Germans Trias i Pujol)

Títol variant: La obesidad causa lesiones renales
Data: 2088
Resum: Malgrat estar relacionada amb la hipertensió arterial, altres malalties cardiovasculars o la diabetis, l'obesitat no havia estat, fins ara, considerada com a responsable de la malaltia renal. Un estudi a llarg termini, basat en les manifestacions clíniques i histològiques renals de pacients amb obesitat extrema (mòrbida), permet concloure que l'obesitat provoca, per ella mateixa, lesions al ronyó.
Resum: A pesar de estar relacionada con la hipertensión arterial, otras enfermedades cardiovasculares o la diabetes, hasta ahora no se había considerado a la obesidad responsable de la enfermedad renal. Un estudio a largo plazo, basado en las manifestaciones clínicas e histológicas renales de pacientes con obesidad extrema (mórbida), permite concluir que ésta produce, por sí misma, lesiones en el riñón.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juliol 2008, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 254.4 KB

Español
3 p, 152.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Institut d'Investigació en Ciencies de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-23, darrera modificació el 2022-04-27



   Favorit i Compartir