Alan Berliner, documentalista
Berliner, Alan
Santos, Lucas

Títol variant: Alan Berliner, documentalista
Data: 2008
Resum: El director de cinema Alan Berliner és un dels documentalistes nordamericans més destacats de l'actualitat. Especialista del muntatge i de l'ús de material d'arxiu (a The Family Album, va utilitzar exclusivament fragments de pel·lícules casolanes alienes), s'ha destacat indagant la naturalesa de les relacions familiars i, als seus últims films, ha desenvolupat un innovador cinema en primera persona on ell mateix i la seva família tenen el protagonisme. Ha rebut premis i distincions arreu del món i la seva obra ha estat revisada en diverses retrospectives al Museu d'Art Modern de Nova York (MOMA) i a diferents festivals internacionals. Berliner va presentar la seva última pel·lícula, Wide Awake, a la sala de cinema de la Plaça Cívica, i va impartir una classe magistral en el marc de la tercera edició del Premi de Cinema Assaig de la UAB.
Resum: El director de cine Alan Berliner es uno de los documentalistas norteamericanos más destacados de la actualidad. Especialista del montaje y el uso de material de archivo (en The Family Album, utilizó exclusivamente fragmentos de películas caseras ajenas), se ha destacado indagando la naturaleza de las relaciones familiares y, en sus últimas películas, ha desarrollado un innovador cine en primera persona donde él mismo y su familia toman el protagonismo. Ha recibido premios y distinciones alrededor del mundo y su obra ha sido revisada en diferentes retrospectivas en el Museo de Arte moderno de Nueva York (MOMA) y en varios festivales internacionales. Berliner presentó su última película, Wide Awake, en la sala de cine de la Plaza Cívica, e impartió una clase magistral, en el marco de la tercera edición del Premio de Cine Ensayo de la UAB.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juliol 2008, p. 1-3 (Entrevistes) , ISSN 2014-6388



Català
3 p, 135.1 KB

Español
4 p, 116.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-23, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir