Malalties de la pell : la Morfea Profunda E
Bielsa, Isabel (Institut Germans Trias i Pujol. Hospital Universitari Germans Trias i Pujol)
Universitat Autònoma de Barcelona

Títol variant: Enfermedades de la piel: la Morfea Profunda
Títol variant: Diseases of the skin : the Deep Morphea
Data: 2008
Resum: La pell actua com a barrera protectora que aïlla l'organisme del medi que l'envolta, protegint-lo i contribuint a mantenir íntegres les seves estructures, alhora que actua com a sistema de comunicació amb l'entorn. La pell, com a òrgan, també pateix malalties complexes pròpies. Un tipus de malaltia de la pell s'agrupa sota el terme esclerodèrmia, que significa enduriment de la pell. La morfea profunda és un tipus d'esclerodèrmia que causa lesions que afecten la dermis, el teixit gras, el múscul i l'os subjacent.
Resum: La piel actúa como barrera protectora que aísla al organismo del medio que le rodea, protegiéndole y contribuyendo a mantener íntegras sus estructuras, al tiempo que actúa como sistema de comunicación con el entorno. La piel, como órgano, también padece enfermedades complejas propias; un tipo de enfermedades de la piel se agrupa bajo el término "esclerodermia", que significa endurecimiento de la piel. La morfea profunda es un tipo de esclerodermia que causa lesiones también afectan la dermis, el tejido graso, el músculo y el hueso subyacente.
Resum: The skin acts like a protective barrier that isolates the organism from its surroundings, protecting it and contributing to maintain its structure complete, at the same time acting as a communication system with the environment. The skin, as any organ, also suffers from its own complex diseases; one type of skin diseases is grouped under the term "scleroderma", which means hardening of the skin. The deep morphea is a type of scleroderma that causes damage to the dermis, the adipose tissue, the muscle and the underlying bone.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Gener 2008, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 146.3 KB

Español
3 p, 111.0 KB

English
3 p, 120.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Institut d'Investigació en Ciencies de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-29, darrera modificació el 2022-04-27



   Favorit i Compartir