Porcs i bacteris
Aragon, Virginia (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Centre de Recerca en Sanitat Animal)

Títol variant: Cerdos y bacterias
Títol variant: Swine and bacteria
Data: 2007
Resum: Encara que normalment no pensem en això, els animals de granja també tenen malalties. Un equip de la UAB ha estudiat com es comporten les poblacions d'un bacteri, Haemophilus parasuis, que conviu amb els porcs i provoca, a vegades, brots mortals. Aquest bacteri és un patogen respiratori i engloba soques amb distintes característiques, des de soques altament virulentes a soques avirulentes.
Resum: Aunque normalmente no pensamos en ello, los animales de granja también tienen enfermedades. Un equipo de la UAB ha estudiado cómo se comportan las poblaciones de una bacteria, Haemophilus parasuis, que convive con los cerdos y provoca a veces brotes mortales de enfermedad. Esta bacteria es un patógeno respiratorio y engloba cepas con distintas características, desde cepas altamente virulentas a cepas avirulentas.
Resum: Though we normally do not think about it, farm animals also suffer from diseases. A team from the UAB has studied the behaviour of bacterial populations of Haemophilus parasuis found in pigs and which sometimes provokes mortal outbreaks. This bacterium is a respiratory pathogen in pigs, whose strains differ in several features, including pathogenic potential.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Desembre 2007, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 132.0 KB

Español
2 p, 109.2 KB

English
2 p, 108.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA-IRTA)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-03-01, darrera modificació el 2022-12-21



   Favorit i Compartir