Esquizotípia i valoració de les alteracions de la conducta en l'adolescència
Medina, Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Clínica i de la Salut)

Títol variant: Esquizotipia y valoración de las alteraciones conductuales en la adolescencia
Data: 2007
Resum: Un equip d'investigadors del Departament de Psicologia Clínica i de la Salut, de la UAB, ha estudiat les repercussions que tenen els trets esquizotípics presents en adolescents a l'hora de detectar alteracions de la conducta. En les seves investigacions han descobert que aquests trets esquizotípics poden generar discordances entre les persones clau en aquesta edat (pares, professors i els mateixos adolescents), a l'hora de detectar, precoçment, alteracions patològiques de la conducta. Els resultats de la investigació poden permetre, en el futur, dissenyar estratègies per facilitar la detecció precoç de trastorns de l'espectre psicòtic.
Resum: Un equipo de investigadores del Departamento de Psicología Clínica y de la Salud de la UAB ha estudiado las repercusiones que tienen los rasgos esquizotípicos presentes en adolescentes a la hora de detectar alteraciones conductuales. En sus investigaciones han descubierto que estos rasgos esquizotípicos pueden generar discordancias entre las personas clave a esa edad (padres, profesores y propios adolescentes) a la hora de detectar precozmente alteraciones conductuales patológicas. Los resultados de la investigación pueden permitir, en el futuro, diseñar estrategias para facilitar la detección precoz de trastornos del espectro psicótico.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Desembre 2007, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 123.3 KB

Español
3 p, 102.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-03-01, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir