La perspectiva del transnacionalisme en l'estudi de les migracions
Puig Artigas, Ivone (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Antropologia Social i Cultural)

Date: 2012
Abstract: Aquest text pretén ser una breu anàlisi sobre el significat que han donat els diferents autors del terme transnacionalisme i d'altres relacionats amb aquest dins l'estudi dels moviments migratoris, així com de la seva evolució i trets més destacats, a l'hora que es cerca de veure'n les limitacions i de fer-hi alguna aportació. Actualment no es concep l'estudi de les migracions sense tenir en compte la perspectiva del transnacionalisme i amb la seva aplicació les recerques sobre migració es veuen ampliades a una pluralitat d'espais per tal de poder observar l'abast de les relacions i de les activitats que mantenen els seus protagonistes. És així que una recerca sobre un col·lectiu migrat no pot obviar el significat, el contingut i l'ús d'aquest concepte.
Abstract: This text is intended as a brief analysis of the meaning given by different authors of the term transnationalism and others related to this in the study of migration and its development and features, at the same time as trying to see the limitations and make a contribution. Currently not conceive to study the migration regardless of the perspective of transnationalism and its application to the research on migration are extended to a plurality of areas in order to observe the extent of the relationship and activities that keep their players. Thus, research on a group migrated can not ignore the meaning, content and use of this concept.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Published in: GRAFO working papers, Vol. 1, febrero 2012, p. 1-21, ISSN 2014-5993

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/GRAFOwp/article/view/254205


21 p, 432.8 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > Grafo Working Papers
Articles > Research articles

 Record created 2012-03-21, last modified 2022-02-13



   Favorit i Compartir