Molècules fluorescents per a crear inhibidors de proteases
Avilés, Francesc X. (Francesc Xavier) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular)
Morillas Díaz, Manuel (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Biotecnologia i de Biomedicina "Vicent Villar Palasí")

Títol variant: Moléculas fluorescentes para crear inhibidores de proteasas
Títol variant: The UAB heads a European research project on proteases and pathological processe
Data: 2007
Resum: Un grup d'investigadors de l'Institut de Biotecnologia i de Biomedicina i del Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular de la UAB, dirigit pel catedràtic Francesc Xavier Avilés, està coordinant un projecte europeu que estudia les proteases en situacions normals i de malaltia mitjançant marcadors fluorescents que permeten monitoritzar-les. Es tracta del projecte Chemical Genomics by Activity Monitoring of Proteases (CAMP), i té com a objectiu final produir fàrmacs contra les proteases en situacions d'inflamació, malalties cardiovasculars, càncer i neurodegeneració.
Resum: Un grupo de investigadores del Instituto de Biotecnología y Biomedicina y del Departamento de Bioquímica y de Biología Molecular de la UAB, dirigido por el catedrátic Francesc Xavier Avilés, está coordinando un proyecto europeo que estudia las proteasas en situaciones normales y de enfermedad mediante marcadores fluorescentes que permiten monitoritzarlas. Se trata del proyecto Chemical Genomics by Activity Monitoring of Proteases (CAMP), y tiene como objetivo final producir fármacos contra las proteasas en situaciones de inflamación, enfermedades cardiovasculares, cáncer y neurodegeneración.
Resum: A research group of the UAB Institute of Biotechnology and Biomedicine and the UAB Department of Biochemistry and Molecular Biology, directed by Francesc Xavier Avilés, is the coordinator of a European project aimed at studying proteases with fluorescent molecules that allow their monitoring in healthy and pathological situations. Entitled "Chemical Genomics by Activity Monitoring of Proteases" (CAMP), the project was designed with the final objective of developing drugs to control proteases in inflammations, cardiovascular diseases, cancer and neurodegeneration.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, juny 2007, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 87.3 KB

Español
4 p, 151.4 KB

English
4 p, 153.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Institut de Biotecnologia i de Biomedicina (IBB)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-04-20, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir