Els metalls i la formació de lligands
Pons Picart, Josefina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)

Títol variant: Los metales y la formación de ligandos
Data: 2007
Resum: Un lligand és un compost orgànic capaç d'enllaçar-se a un centre metàl·lic a través d'un o varis àtoms. Quan l'enllaç entre el metall i el lligand es pot trencar fàcilment, es parla de lligands làbils; si la probabilitat que l'enllaç entre el metall i l'àtom es trenqui és baixa, els lligands es consideren inerts. Aquest treball ha estudiat aquestes probabilitats en el cas d'un metall, el pal·ladi.
Resum: Un ligando es un compuesto orgánico capaz de enlazarse a un centro metálico a través de uno o varios átomos. Cuando el enlace entre el metal y el ligando se puede romper fácilmente se habla de ligandos lábiles; si la probabilidad de que el enlace entre el metal y el átomo se rompa es baja, los ligandos se consideran inertes. Este trabajo ha estudiado estas probabilidades en el caso de un metal, el paladio.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, abril 2007, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 37.4 KB

Español
2 p, 94.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-04-23, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir