L'evolució del sexe. Una visió masclista?
García Leal, Ambrosio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filosofia)

Títol variant: La evolución del sexo. ¿Una visión machista?
Data: 2007
Resum: Antropòlegs culturals troben que l'explicació darwinista del comportament sexual està carregada de biaixos ideològics indesitjables. El masclisme n'és un exemple. Tenen tota la raó, però només en part. Ambrosio García Leal ens exposa en la seva tesi com detectar aquestes visions deformades del programa adaptacionista. Segons les seves conclusions, cal reinterpretar aquests aparents conflictes "en termes de benefici mutu i com a estratègies evolutivament estables".
Resum: Antropólogos culturales encuentran que la explicación darwinista del comportamiento sexual está cargada de sesgos ideológicos indeseables, el machismo es un ejemplo. Tienen toda la razón, pero sólo en parte. Ambrosio García Leal nos expone en su tesis cómo detectar estas visiones distorsionadas del programa adaptacionista. Según sus conclusiones, hay que reinterpretar estos aparentes conflictos "en términos de beneficio mutuo y como estrategias evolutivamente estables".
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, febrer 2007, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 82.0 KB

Español
2 p, 277.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-04-30, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir