Amiloidosis diagnosticada mediante punción aspiración de grasa subcutánea en un servicio de Medicina Interna
Millán López, Susana
Tort, J.
Escolà, D.
Bella, F.
Vallés Daunis, Jordi
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 18 p.
Resum: La amiloidosis es una enfermedad por depósito de amiloide en diferentes tejidos, produciendo su disfunción. Es infrecuente, con elevada mortalidad y escasas opciones terapéuticas. La punción de grasa subcutánea (PAG) es segura y sensible para diagnosticarla, pero por su clínica inespecífica, es necesario sospecharla. Estudio retrospectivo de las PAGs en 22 años de un Servicio de Medicina Interna. La quinta parte resultaron positivos. Se describen sus características clínicas y mortalidad, señalando las enfermedades predisponentes y parámetros del laboratorio más característicos. Se analiza la ecocardiografia en el diagnóstico y la dificultad de la PAG en pacientes con escaso panículo adiposo.
Resum: L'amiloidosi és una malaltia per dipòsit d'amiloide als diferents teixits, produïnt la seva disfunció. És infreqüent, amb alta mortalitat i escasses opcions terapèutiques. La punció de greix subcutani (PAG) és segura i sensible per diagnosticar-la, però per la seva clínica inespecífica, és necessari sospitar-la. Estudi restrospectiu de les PAGs en 22 anys d'un Servei de Medicina Interna. La cinquena part van resultar positius. Es descriuen les seves característiques clíniques i mortalitat, assenyalant les malalties predisponents i paràmetres del laboratori més característics. S'analitza la ecocardiografia en el diagnòstic i la dificultad de la PAG als malalts amb escàs panícul adipós.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Greix, Puncions, Amiloïdosi



18 p, 299.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-05-15, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir