Olfacte i anòsmia en l'apreciació estètica (premi Aposta UAB 2011)
Tafalla, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filosofia)

Títol variant: Olfato y anosmia en la apreciación estética (premio Aposta UAB 2011)
Data: 2012
Resum: L'olfacte és el sentit oblidat de la nostra societat: no s'inclou a les revisions mèdiques rutinàries, ni se'l té en especial consideració en l'educació. Tanmateix, l'olfacte forma part de la construcció de l'individu i de la seva relació amb l'entorn. És molt important en les relacions socials així com en activitats quotidianes i fins i tot imprescindible per algunes activitats laborals. La seva alteració o manca pot causar danys físics i psíquics, per manca d'alerta enfront una fuita de gas o per alteració de la relació amb l'entorn, per exemple. Aquest projecte, reconegut amb un premi Aposta de la UAB en la seva primera edició, vol explorar l'impacte de l'olfacte -o de les seves alteracions o manca- en l'apreciació estètica (d'un paisatge, una flor. . . ) per tal d'ajudar a entendre la importància d'aquest sentit i a revaloritzar-lo dins la societat.
Resum: El olfato es el sentido olvidado de nuestra sociedad: no se incluye en las revisiones médicas rutinarias, ni se tiene en especial consideración en la educación. Sin embargo, el olfato forma parte de la construcción del individuo y de su relación con el entorno. Es muy importante en las relaciones sociales así como en actividades cotidianas e incluso imprescindible para algunas actividades laborales. Su alteración o falta puede causar daños físicos y psíquicos, por falta de alerta ante una fuga de gas o por alteración de la relación con el entorno, por ejemplo. Este proyecto, reconocido con un premio Aposta de la UAB en su primera edición, pretende explorar el impacto del olfato -o de sus alteraciones o falta- en la apreciación estética (de un paisaje, una flor . . . ) para ayudar a entender la importancia de este sentido y revalorizarlo en la sociedad.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, gener 2012, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 89.7 KB

Español
3 p, 103.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-05-29, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir