Descobreixen un nou sistema binari de raigs-gamma a la nostra galàxia
Hadasch, Daniela (Institut d'Estudis Espacials de Catalunya)
Torres, Diego F. (Institut d'Estudis Espacials de Catalunya)
Caliandro, Andrea (Institut d'Estudis Espacials de Catalunya)

Títol variant: Descubren un nuevo sistema binario de rayos gamma en nuestra galaxia
Data: 2012
Resum: L'equip de col∙laboració del telescopi espacial Fermi-LAT, integrat entre altres pels científics de l'Institut de Ciències de l'Espai (CSIC-IEEC), amb seu a la UAB, Andrea Caliandro, Daniela Hadasch i Diego Torres, ha descobert un nou sistema binari de raigs gamma en els voltants del centre Galàctic. El descobriment ha merescut la publicació de l'estudi a la prestigiosa revista Science ja que a dia d'avui, només es coneixen uns quants sistemes que emeten en raigs gamma.
Resum: El equipo de colaboración del telescopio espacial Fermi-LAT, integrado entre otros por los científicos del Instituto de Ciencias del Espacio (CSIC-IEEC), ubicado en el campus de la UAB, Andrea Caliandro, Daniela Hadasch y Diego Torres, han descubierto un nuevo sistema binario de rayos gamma en los inmediaciones del Centro Galáctico tal descubrimiento ha merecido la publicación del estudio en la prestigiosa revista Science ya que a día de hoy, solo se conocen un puñado de sistemas que emiten en rayos gamma.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, gener 2012, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 93.2 KB

Español
2 p, 112.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-05-29, darrera modificació el 2023-04-12



   Favorit i Compartir