Revelen l'empremta de la selecció natural al llarg de tot el genoma
Barbadilla Prados, Antonio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Biotecnologia i de Biomedicina "Vicent Villar Palasí"

Títol variant: Desvelan la huella de la selección natural a lo largo de todo el genoma
Títol variant: Study Reveals Genomic Imprinting of Natural Selection
Data: 2012
Resum: Els primers resultats del projecte internacional The Drosophila Genetic Reference Panel, publicats a Nature, tracen per primera vegada el mapa detallat de l'empremta de la selecció natural al llarg de tot el genoma de l'organisme model de la genètica, Drosophila melanogaster. El projecte, amb una participació destacada de la UAB, ha generat una "biblioteca vivent" que permet a qualsevol científic analitzar la relació entre les variacions en el genoma i els trets observables dels individus amb una potència estadística sense precedents, fet que suposa un gran avenç per a l'estudi de les malalties d'origen genètic.
Resum: Los primeros resultados del proyecto internacional The Drosophila Genetic Reference Panel, publicados en Nature, trazan por primera vez el mapa detallado de la huella de la selección natural a lo largo de todo el genoma del organismo modelo de la genética, Drosophila melanogaster. El proyecto, con una participación destacada de la UAB, ha generado una "biblioteca viviente" que permite a cualquier científico analizar la relación entre las variaciones en el genoma y los rasgos observables de los individuos con una potencia estadística sin precedentes, lo que supone un gran avance para el estudio de las enfermedades de origen genético.
Resum: The first results of the international project The Drosophila Genetic Reference Panel, published this week in Nature, trace a detailed map of the genomic imprinting of natural selection in the model organism used in the studies of genetics, the Drosophila melanogaster. The project, carried out with notable support from UAB, has generated a "living library" which allows any scientist to analyse the relation between variations in the genome and observable individual traits, with unprecendented statistic strength. This represents a large advance in the study of genetic diseases.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, febrer 2012, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 105.1 KB

Español
3 p, 151.8 KB

English
3 p, 150.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Institut de Biotecnologia i de Biomedicina (IBB)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-05-29, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir