La malaltia de l'amor en la medicina medieval
Giralt Soler, Sebastià (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana)

Títol variant: La enfermedad del amor en la medicina medieval
Data: 2012
Resum: L'amor no correspost ens ha fet patir a tots alguna vegada. Al llarg de la història, aquest patiment ha estat considerat fins i tot una malaltia. Arnau de Vilanova, metge reputat de reis i papes de l'edat mitjana, va escriure nombroses obres de medicina i teologia, entre elles un tractat sobre l'amor heroic. Aquest era el nom que es donava en la medicina medieval a la malaltia de la passió amorosa no corresposta i que havia estat objecte d'estudi des de la Grècia Clàssica fins als temps d'Arnau. Sebastià Giralt, professor de Filologia Llatina de la UAB, s'ha encarregat de la primera traducció existent d'"El tractat sobre l'amor heroic" d'Arnau de Vilanova que constitueix la primera monografia mèdica sobre la malaltia de la passió amorosa. L'autor en descriu les causes, els símptomes i els remeis. Qui sap si en aquest tractat del segle XIII podrem trobar alguns consells útils per a aquest mal sense temps.
Resum: El amor no correspondido nos ha hecho sufrir a todos alguna vez. A lo largo de la historia, este padecimiento ha sido considerado incluso una enfermedad. Arnau de Vilanova, médico reputado de reyes y papas de la Edad Media, escribió numerosas obras de medicina y teología, entre ellas un tratado sobre el amor heroico. Este era el nombre que se daba en la medicina medieval a la enfermedad de la pasión amorosa no correspondida y que había sido objeto de estudio desde la Grecia Clásica hasta los tiempos de Arnau. Sebastià Giralt, profesor de Filología Latina de la UAB, se ha encargado de la primera traducción existente de "El tratado sobre el amor heroico" de Arnau de Vilanova que constituye la primera monografía médica sobre la enfermedad de la pasión amorosa. El autor describe las causas, los síntomas y los remedios. Quién sabe si en este tratado del siglo XIII podremos encontrar algunos consejos útiles para este mal sin tiempo.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, febrer 2012, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 127.5 KB

Español
3 p, 254.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-05-29, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir