Intervenció primerenca en psicosi, un indici d'esperança
Domínguez-Martínez, Tecelli (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Clínica i de la Salut)

Títol variant: Intervención temprana en psicosis, un atisbo de esperanza
Data: 2012
Resum: El pronòstic de la psicosi pot canviar en gran mesura en funció de si és tractada precoçment o no: les psicosis tractades tardanament presenten major resistència als fàrmacs i aparició d'anormalitats cerebrals més pronunciades. Per això, aquesta malaltia considerada fins fa poc de molt mal pronòstic, albira un indici d'esperança: si es detecten els casos psicòtics i les primeres crisis ràpidament, l'evolució de la malaltia pot ser millor. Investigadors de la UAB han estudiat l'estat de la qüestió en la detecció i el tractament de la psicosi i presenten les justificacions per advocar per una detecció i intervenció primerenques de la malaltia.
Resum: El pronóstico de la psicosis puede cambiar en gran medida en función de si es tratada precozmente o no: las psicosis tratadas tardíamente presentan mayor resistencia a los fármacos y aparición de anormalidades cerebrales más pronunciadas. Por ello, esta enfermedad considerada hasta hace poco de muy mal pronóstico, vislumbra un atisbo de esperanza: si se detectan los casos psicóticos y las primeras crisis rápidamente, la evolución de la enfermedad puede ser mejor. Investigadores de la UAB han estudiado el estado de la cuestión en la detección y tratamiento de la psicosis y presentan las justificaciones por abogar por una temprana detección e intervención.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, febrer 2012, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 89.8 KB

Español
3 p, 107.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-05-29, darrera modificació el 2023-01-08



   Favorit i Compartir