El paper del dolor en l'agressivitat en gossos, a examen
Camps, Tomàs (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)

Títol variant: El papel del dolor en la agresividad de los perros, a examen
Data: 2012
Resum: Investigadors de la Facultat de Veterinària de la UAB han estudiat una de les principals causes de l'agressivitat en gossos, el dolor. Els resultats mostren que l'experiència prèvia al dolor viscuda per l'animal és un factor determinant en l'expressió d'aquesta agressivitat, existint dues formes diferents. Per una banda, aquells gossos que ja eren agressius abans del dolor han incrementat la intensitat i freqüència de l'agressivitat però mantenint-la en les mateixes situacions que abans del dolor. En canvi, aquells que no ho eren, es mostren agressius només quan se'ls intenta manipular.
Resum: Investigadores de la Facultad de Veterinaria de la UAB han estudiado una de las principales causas de la agresividad en perros, el dolor. Los resultados muestran que la experiencia previa al dolor vivida por el animal es un factor determinante en la expresión de esta agresividad, existiendo dos formas diferentes. Por un lado, aquellos perros que ya eran agresivos antes del dolor han incrementado la intensidad y frecuencia de la agresividad manteniéndola en las mismas situaciones que antes del dolor. En cambio, aquellos que no lo eran, se muestran agresivos sólo cuando se les intenta manipular.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà i Català
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, maig 2012, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 222.5 KB

Español
2 p, 36.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-06-04, darrera modificació el 2022-05-03



   Favorit i Compartir