Nou qüestionari sobre les pressions socials cap a l'aparença per a adolescents
Sánchez Carracedo, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Clínica i de la Salut)

Títol variant: Nuevo cuestionario sobre las presiones sociales hacia la apariencia para adolescentes
Data: 2012
Resum: Investigadors de la UAB han analitzat l'adequació del qüestionari SATAQ-3, molt utilitzat internacionalment, en alumnes de primer a quart d'ESO. Aquest qüestionari serveix per avalular les pressions socioculturals, tant en homes com en dones, dels ideals de bellesa presentats en el cinema, la televisió i altres mitjans de comunicació, considerades com un important factor de risc de les preocupacions pel pes i els trastorns alimentaris. Aquest estudi ha aportat una nova versió del test que podrà ser utilitzada en els adolescents de l'estat espanyol.
Resum: Investigadores de la UAB han analizado la adecuación del cuestionario SATAQ-3, muy utilizado internacionalmente, en alumnos de primero a cuarto de ESO. Este cuestionario sirve para valorar las presiones socioculturales, tanto en hombres como en mujeres, de los ideales de belleza presentados en el cine, la televisión y otros medios de comunicación, consideradas como un importante factor de riesgo de las preocupaciones por el peso y los trastornos alimentarios. Este estudio ha aportado una nueva versión del test que podrá ser utilizada en los adolescentes del estado español.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, abril 2012, p. 1-2, ISSN 2014-6388



2 p, 58.7 KB

Español
2 p, 160.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-06-04, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir