Identifiquen el paper clau d'un gen per a la supervivència neuronal
Rodríguez Álvarez, José (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular)

Títol variant: Identifican el papel clave de un gen para la supervivencia neuronal
Títol variant: Identified a Gene with a Key Role in Neuronal Survival
Data: 2012
Resum: Investigadors de l'Institut de Neurociències de la Universitat Autònoma de Barcelona (INc-UAB) han identificat el paper fonamental que juga un gen, Nurr1, en la supervivència neuronal associada a l'activitat sinàptica. Aquesta descoberta, publicada al Journal of Biological Chemistry, permet conèixer una nova diana que pot ajudar a comprendre la relació entre les alteracions en la connexió entre neurones, responsables del dèficit cognitiu primerenc, i la degeneració neuronal que caracteritzen la malaltia d'Alzheimer.
Resum: Investigadores del Instituto de Neurociencias de la Universitat Autònoma de Barcelona (INc-UAB) han identificado el papel fundamental que juega un gen, Nurr1, en la supervivencia neuronal asociada a la actividad sináptica. Este descubrimiento, publicado en el Journal of Biological Chemistry, permite conocer una nueva diana que puede ayudar a comprender la relación entre las alteraciones en la conexión de neuronas, responsables del déficit cognitivo temprano, y la degeneración neuronal que caracterizan la enfermedad de Alzheimer.
Resum: Researchers at the Institute of Neurosciences at Universitat Autònoma de Barcelona (INc-UAB) identified the fundamental role played by the Nurr1 gene in neuron survival associated with synaptic activity. The discovery, published in the Journal of Biological Chemistry, allows scientists to study a new target that could help to understand the relationship between alterations in neural connections, which are known to cause early cognitive deficit, and the neurodegeneration characteristic of Alzheimer's disease.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, abril 2012, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
1 p, 99.9 KB

Español
2 p, 103.0 KB

English
2 p, 107.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Institut de Neurociències (INc)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-06-04, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir