Existeix un perfil psicològic dels esportistes de risc?
Gomà-i-Freixanet, Montserrat (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Clínica i de la Salut)
Muro Rodríguez, Anna (Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Personalitat, Avaluació i Tractament Psicològic)

Títol variant: Existe un perfil psicológico de los deportistas de riesgo?
Data: 2012
Resum: La necessitat d'experimentar sensacions i experiències variades, noves i complexes, i la disposició a prendre part en activitats físiques i socials arriscades només pel plaer de fer-les té un nom en psicologia: Percaça de Sensacions. És un tret de la personalitat constituit per quatre elements: Cerca de Perill i Aventura, Cerca d'Experiències, Desinhibició i Susceptibilitat a l'Avorriment. Un equip d'investigadors de la UAB ha fet una revisió de la literatura existent per descobrir si els qui practiquen esports amb diferent grau de risc difereixen també en aquest tret de la personalitat.
Resum: La necesidad de experimentar sensaciones y experiencias variadas, nuevas y complejas, y la disposición a tomar parte en actividades físicas y sociales arriesgadas sólo por el placer de hacerlas tiene un nombre en psicología: Búsqueda de Sensaciones. Es un rasgo de la personalidad constituido por cuatro elementos: Búsqueda de Peligro y Aventura, Búsqueda de Experiencias, Desinhibición y Susceptibilidad al Aburrimiento. Un equipo de investigadores de la UAB ha hecho una revisión de la literatura existente para averiguar si quienes practican deportes con diferente grado de riesgo difieren también en este rasgo de la personalidad.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, març 2012, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 551.9 KB

Español
2 p, 632.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-06-04, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir