Per citar aquest document: http://ddd.uab.cat/record/90883
Introducció a la tecnologia dels aliments [101017]
Capellas Puig, Marta
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Data: 2012-13
Pla d'estudis: Graduat o Graduada en Microbiologia [816]
Titulació: Graduat en Microbiologia [2500502]
Resum: Del que mengem cada dia i de com ho fem, en depèn la nostra salut. I també la nostra economia, ja que el sector agroalimentari és un dels que més diners mou al nostre país. A Catalunya, hi ha moltes indústries que es dediquen a produir o processar primeres matèries per convertir-les en aliments. Les indústries han de garantir que els aliments siguin sans i segurs, i es conservin apetitosos durant el màxim temps possible. L'administració, per la seva banda, ha de realitzar controls oficials per vetllar que es compleixi la legislació alimentària. En la primera part de l'assignatura (Unitats 1) s'estudia la ciència dels aliments, en la que l'estudiant ha d'adquirir els coneixements bàsics, teòrics i pràctics, sobre les característiques, composició i alteració dels aliments de consum humà. En la segona part (Unitats 2 i 3), s'estudia la tecnologia dels aliments, en la que s'adquireixen els coneixements dels fonaments i principis de les tecnologies que s'usen per l'obtenció d'aliments sans i segurs. Objectius formatius. Al finalitzar l'assignatura els estudiants seran capaços de: - Reconèixer els components i ingredients dels aliments, i les seves funcions i propietats - Reconèixer els additius i les seves funcions principals - Identificar indicadors de qualitat d'aliments específics - Relacionar components, propietats i indicadors de qualitat - Identificar els mecanismes de deterioració dels aliments - Avaluar la possibilitat i la probabilitat de deterioració d'un aliment per una causa concreta - Descriure els principals processos de transformació i/o conservació dels aliments, les conseqüències que tenen sobre els compostos alimentaris i les primeres matèries i els paràmetres de control. 1 Introducció a la tecnologia dels aliments 2012 - 2013 - Identificar les característiques principals de les indústries alimentàries derivades de primeres matèries d'origen animal i vegetal.
Llengua: Català



7 p, 18.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials de curs > Programes de curs (Guies docents)

 Registre creat el 2012-06-05, darrera modificació el 2016-06-25



   Favorit i Compartir